Warta industri

Analisis Kaluwihan lan Kekurangan Mesin Nglereni Laser

2020-07-28

Analisis Kaluwihan lan Kekurangan Mesin Nglereni Laser

Kaping pisanan, nglereni laser yaiku motong sing ora kontak, resik, aman lan bebas polusi. Sajrone nglereni laser, kepala laser Mesin Nglereni Laser ora ana kontak karo benda kerja lan ora nganggo alat. Kanggo ngolah bagean sing beda-beda, ora perlu ngganti "alat", mung ganti parameter output laser. Proses pemotongan laser kurang swara, geter sithik lan ora ana polusi, sing bisa ningkatake lingkungan kerja operator.

Kapindho, ana macem-macem jinis bahan kanggo Laser Cutting Machinecutting. Yen dibandhingake karo nglereni oxy-asetilena lan nglereni busur plasma, ana macem-macem bahan pemotong laser, kalebu logam, non-logam, bahan komposit adhedhasar logam lan logam, kulit, kayu lan serat. Nanging, bahan sing beda-beda, amarga sifat thermofisik sing beda lan tingkat panyerepan sing beda kanggo laser, nuduhake pamotongan forlaser sing cocog.

Kerugian nglereni laser yaiku amarga watesan daya lan volume peralatan sing luwih murah, Mesin Nglereni Laser mung bisa nglereni piring lan pipa ketebalan medium sing cilik, lan amarga kekandelan papan kerja saya mundhak, kacepetan nglereni mudhun akeh. Biaya pemotongan laser regane larang, lan investasi sapisan gedhe. Nanging, pemotongan laser wis ngganti proses nglereni tradisional, utamane nglereni macem-macem bahan logam lan non-logam. Dheweke minangka proses pemrosesan canggih kanthi nambah kacepetan pangembangan lan nambah aplikasi.