Warta industri

Smida diajak nekani upacara akhir taun elit industri LED teknologi tinggi

2021-04-13
Tanggal 21 Desember, Rapat Tahunan LED Gaogong 2017 · Upacara Penghargaan Emas Globe sing dianakake Gaogong LED kanthi tema "Kompetisi Emisi Asap Emas, Tenaga Lembut, Integrasi Jero, lan Peluang Anyar", dianakake kanthi hebat ing Hotel Hotel Baoan Dunhill International Held sing dianakake. Minangka sponsor, Smeda diundang kanggo melu upacara iki, lan bathi mbahas tren pangembangan industri karo industri kasebut.

Minangka acara tahunan rantai industri LED, Konferensi Tahunan LED Teknologi Tinggi 2017 maneh nggabungake pimpinan bisnis domestik lan manca kanggo nganalisis kesempatan industri lan risiko kanthi 400+ elit industri ing papan kasebut, lan ngarep-arep teknologi kanthi komprehensif , pasar, modal, struktur, lsp. Ing babagan tren, goleki "kemenangan sing penting" kanggo China lan industri pencahayaan LED global ing telung taun ngarep.

Tanggal 21 Desember, ing upacara pembukaan "Fokus ing Peluang Industri lan Strategi Perusahaan ing Pasar Tiongkok" sing judhule karo Epistar, Dr. Zhang Xiaofei, Ketua Gaogong Consulting, ngirim laporan intine babagan "Strategi lan Taktik ing Periode Integrasi jero ". Zhang Xiaofei nggawe analisis ringkesan industri LED China ing 2017, lan ngarepake tren pangembangan industri LED ing taun 2018.




Zhang Xiaofei ujar ing laporan kasebut manawa skala sakabehe industri LED ing 2017 mundhak 21% saben taun, konsentrasi industri saya tambah, lan kahanan sakabehe wis ditemtokake. Secara objektif, periode integrasi jero industri LED ing 2017 nyedhiyakake karakteristik ing ngisor iki: Konsentrasi industri kanthi cepet, polarisasi, lan prinsip 20/80 katon. Industri kasebut duwe stratifikasi sing jelas, kamp sing super kuwat, kamp pertama lan kaloro dibagi, lan angel ngatasi. Ekspansi skala gedhe, lini produk lengkap perusahaan terkemuka, lan lemes produk anyar. Integrasi vertikal jelas. Perusahaan unggulan kanthi substansial nembus hulu lan hilir. Perang rega ora dadi sarana utama maneh. Ora ana ruang kanggo nyuda bathi reged. Gabungan perusahaan sing didhaptar aktif banget.

Zhang Xiaofei percaya manawa sajrone integrasi jero, strategi pangembangan perusahaan kudu kerja keras ing operasi modal, terobosan teknologi lan inovasi produk, inovasi model bisnis, manajemen internal, manajemen rantai pasokan, strategi eksternal (persaingan), kapabilitas lintas batas, lan skala nilai output.

Zhang Xiaofei ujar manawa nilai merek penting banget kanggo sadhar lokalisasi lan menyang pasar jaban rangkah.

Taktik hulu: Perusahaan gedhe nambah investasi ing produk umum kanggo nggawe keuntungan monopoli, lan tembak banget marang perusahaan asing, lan ngoyak ing luar negeri.

Kondisi pasar tengah ing 2017: Wutah pasar kemasan LED umume nanging polarisasi. 6 perusahaan pengepakan paling dhuwur yaiku 20%. Pasar terus fokus ing perusahaan terkemuka, nanging pasar umume ora cukup konsentrasi, 20/80 munggah.

Kasus integrasi: Integrasi munggah: Zhaochi invests ing hulu, Mulinsen investasi ing hulu, gabungan material utama lan integrasi mudhun: Zhaochi meksa merek pencahayaan Zhaochi dhewe, lan Wanrun entuk; Integrasi horisontal: ing diskusi, loro partai meh ora duwe minat; salib-wates kabeh: Changfang Optoelektronik.

Strategi aliran tengah: Perusahaan gedhe kanthi swara bebarengan ing luar negeri lan dadi dhuwur. Usaha cilik, coba aja "provokasi" bisnis gedhe kanthi rega.

Hilir LED ing taun 2017: Pasar aplikasi hilir tuwuh saben taun, entuk bathi saka lampu lanskap, lan pasar pencahayaan LED nyuda sithik; entuk bathi saka tampilan pitch cilik, pasar tampilan saya akeh; pasar mburi tuwuh alon-alon.

Ing laporan intine, Dr. Zhang Xiaofei ngringkes karakteristik 2017 ing periode integrasi jero kaya ing ngisor iki:

1. Konsentrasi industri tambah cepet lan polarisasi; 2. Industri kasebut duwe stratifikasi sing jelas, lan divisi kamp super kuwat, kapisan lan kaloro angel diatasi; 3. Ekspansi skala gedhe, lini produk lengkap perusahaan terkemuka, lan lemes produk anyar; 4. 5. Integrasi vertikal sing jelas, lan perusahaan utama kanthi substansial nembus hulu lan hilir; 5. Perang rega ora dadi sarana utama, lan bathi reged ora bisa dikurangi maneh; 6 Operasi modal wis dadi metode operasi utama lan dorongan utama ing sebalik integrasi industri.
Saiki industri LED ing 2017 wis mlebu tahap integrasi jero, kepiye perusahaan LED ing periode khusus ing 2018 ngrebut kesempatan pangembangan anyar lan entuk dorongan penting kanggo pembangunan luwih lanjut? Zhang Xiaofei negesake manawa perang rega ora bisa dadi sarana utama kompetisi, lan perusahaan kudu miwiti saka pirang-pirang aspek kanggo ningkatake kekuwatane.
Kepiye cara ningkatake tenaga alus? Zhang Xiaofei negesake manawa perusahaan bisa miwiti kanthi nggawe modhal lan merek.
Kaping pisanan, ing babagan operasi modal. Perusahaan bisa nggunakake sarana modhal kanggo entuk lan entuk sumber daya berkualitas tinggi;
Aspek nomer loro fokus ing terobosan teknologi lan inovasi produk. Perusahaan kasebut dhewe kudu njupuk rute sing dibedakake nganggo cara inovatif;
Aspek kaping telu yaiku inovasi model bisnis. Saiki, momentum pangembangan e-commerce lan saluran ora cukup.
Aspek kaping papat yaiku ningkatake manajemen internal.
Kaping lima, kanggo ngiyatake manajemen rantai pasokan, kita bisa sinau saka manajemen hirarki Huawei babagan rantai suplai sing ketat.
Ing aspek kaping enem, bisa nambah strategi manca lan kemampuan lintas batas liwat aliansi strategis, strategi ekspansi global, lan mbukak ruang anyar.
Aspek kaping pitu yaiku ningkatake daya saing perusahaan liwat produksi otomatis.
Kajaba iku, tingkatake nilai merek. Dr. Zhang Xiaofei ujar manawa nilai merek dadi penting banget nalika lokalisasi utawa mlebu pasar global.